Showdance

Showdance is een dansstijl waarbij expressie en het dramatische element primeren. Dansers leren hoe ze al dansend een situatie of personage kunnen neerzetten en het publiek kunnen boeien en blijven verrassen. Showdance is uiterst geschikt voor podiumbeesten met een hoog zelfrelativeringsvermogen.
Deze dansstijl verenigt elementen uit het cabaret, rock ’n roll, jazz, musical, bollywood, hip hop, cheerleaden, ragga en andere dansstijlen. Showdancers werken elke les rond enkele choreografieën en doorlopen tal van expressieoefeningen.

Voor de expressie-oefening vertrekken we vanuit een klassieke catwalk: dansers paraderen als topmodellen over de catwalk. Naarmate de dansers vorderen steken andere varianten de kop op: met te strakke rokken, te hoge schoenen, al ruziënd met andere modellen, met ongehoorzame dieren erbij,… na enkele lessen kruipen beginnende showdancers aan de hand van improvisatietechnieken vlot in de huid van andere personages: bejaarden, bruidjes, studenten, joggers, kelners, …

Showdance is aan de durvers die goed kunnen improviseren en gevoel voor humor hebben.