F.A.Q. Optreden

F.A.Q. optreden voor nieuwe dansers en ouders.
Elke twee jaar organiseert Dance Industries een optreden. Dit is een volwaardige show, met kostuums, belichting, schmink, een backstage area, een enthousiast publiek en een uitgebreide crew. Onze dansers en de ganse dansschool leven enorm toe naar dit tweejaarlijkse hoogtepunt. Voor de dansers is dit de kers op de taart, en ze genieten er enorm van om hun kunnen te tonen op het podium.
Waarom vind het optreden niet elk jaar plaats?
In het organiseren van een optreden kruipt veel tijd. We beginnen op voorhand dansen in te studeren, passen kostuums, vergaderen met onze crew, brainstormen over kapsels en schmink, … . Dit elk jaar doen is onmogelijk. In een jaar waarin we geen optreden organiseren, is er meer tijd om nog meer nieuwe passen aan te leren, techniek in te oefenen en verschillende choreografieën aan te leren.

Moet mijn kind verplicht meedoen?
Dansers zijn uiteraard niet verplicht om mee te doen. De dansschool en de lessen staan wel een hele tijd volledig in het teken van het optreden. Het is zowel voor het team, de crew als de dansers een bijzonder project waar we allemaal samen aan werken en dansers die niet meedoen kunnen het gevoel krijgen dat ze dit missen.

Waarom vraagt de dansschool om beide dagen deel te nemen?
Indien een kind één van beide dagen niet aanwezig kan zijn, is dit moeilijk voor de andere dansers. Plots is er een lege plek waar normaal een danser staat. De docenten werken hard aan choreografieën, met bijzondere opstellingen, stukjes waarbij dansers per twee dansen,…

Waarom zijn er vier optredens?
We willen iedereen de kans geven om hun danser in actie te zien. Door vier optredens te organiseren, zijn er voor elk gezin voldoende kaarten. Het is inderdaad een druk weekend, maar wel eentje waar onze dansers nog heel lang goede herinneringen aan ophalen.

Hoe wordt mijn kind backstage begeleid?
Voor elke groep zijn er voor elke optredendag twee backstage mama’s, die helpen aankleden, schminken, kappen en hen rustig bezig houden. Zijn gaan mee naar het podium en vangen hen op als ze het podium verlaten. Tussen de optredens door eten de dansers onder begeleiding van de backstage mama’s hun boterhammetjes op.

Hoe worden de allerjongsten extra omkaderd?
Tot en met zes jaar krijgen alle groepen bovenop de backstage mama’s ook nog één of twee dans nanny’s, oudere dansers die mee het podium op gaan en onze mini’s in de watten leggen. Zij dansen allen slechts één optreden per dag mee. Tot en met vier jaar mogen onze dansers meteen na hun dans op schoot bij papa en mama gaan zitten, zij zijn slechts een half uurtje voor het optreden aanwezig.

Welke grote repetities zijn er?
We organiseren een technische repetitie, waarbij alle dansen in de juiste volgorde doorgedanst worden. De dansers zien elkaar aan het werk, oefenen de volgorde van het optreden in en we kijken welke stukken dans nog wat extra oefentijd vergen. Daarnaast is er een generale repetitie, waarbij we met kostuums oefenen, de belichting regelen en de laatste puntjes op de i zetten. Een handig overzicht van alle repetities staat in brief 1 van het optreden.

Wat is de kostuum- en podiumrepetitie?
Dit zijn gewone danslessen van 1 uur. Bij de kostuumrepetitie (in de danszaal) passen we alle kostuums. Bij de podiumrepetitie (in de theaterzaal) doen we aan podiumgewenning.
Hebt u nog vragen, aarzel dan niet: info@dance-industries.be